VERBETER DE WERELD BEGIN DICHT BIJ HUIS

 

Volgens Tineke zijn er zijn heel veel goede doelen. Ook zijn er vele goede doelen met een warm hart voor kinderen. Ieder kind is zo kwetsbaar en behoort in een liefdevolle omgeving op te groeien waar het gewoon kind kan en mag zijn.

Daarom heeft Tineke besloten dat 10% van de opbrengst van ieder kunstwerk wat rechtstreeks bij haar gekocht wordt/gaat worden naar Het Vergeten Kind gaat. Het was voor haar geen gemakkelijke keuze omdat elke organisatie haar eigen specifieke goede doel heeft zoals bijvoorbeeld onder andere het Kinderfonds Mamas, Because I’m a girl, Color4Kids, Free a Girl, etc.

 

Waarom het vergeten kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. 

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Ze zetten zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. Ze zetten zich in om hun situatie nu en morgen te verbeteren. 

  • 100 Duizend kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek.
  • 55 Duizend kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen.
  • 550 Vrijwilligers werken zowel aan de “achterkant” als aan de “voorkant” bij de projecten en activiteiten.
  • 114 Partners helpen onze kinderdoelen te verwezenlijken en een zonnestraal te brengen naar vergeten kinderen. 

Vergeten?

Stichting Het Vergeten Kind bedoelen met “vergeten” niet dat hun ouders ze vergeten zijn of dat hulpverleners zich hun lot niet aantrekken. Ze bedoelen wél dat deze kinderen zich vergeten voelen. Omdat hun belang niet centraal staat. Omdat hun moeilijke gedrag niet begrepen wordt als een schreeuw om positieve aandacht. Omdat ze niet mee kunnen doen en anders zijn. Omdat ze zich afgewezen en niet gehoord en gezien voelen. Omdat ze telkens opnieuw moeten doorverhuizen naar een andere zorginstelling of leefgroep. Ze hebben op jonge leeftijd al teveel meegemaakt. 

Missie

Stichting Het Vergeten Kind strijden voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Als dat in het eigen gezin niet kan, is dat enorm ingrijpend in een kinderleven. Opgroeien op een andere fijne plek waar het belang van het kind voorop staat en waar het mag blijven wonen is dan cruciaal. Alleen zo krijgt het kind de kans veilig op te groeien, zich goed te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de maatschappij.

Strategie

Herinneringen maken wie we zijn. Negatieve ervaringen duwen ons in een sociaal isolement, terwijl positieve herinneringen zorgen dat we contact maken, durven dromen en onszelf ontplooien. Duizenden kinderen in Nederland krijgen niet de kans om kind te zijn, doordat ze te maken hebben met een onveilige en/of instabiele thuissituatie.

Het Vergeten Kind draagt op verschillende manieren bij aan het versterken van beschermende factoren zoals zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en veerkracht. Heel erg belangrijk. Dit kan kinderen beschermen tegen de ernstige gevolgen van traumatische gebeurtenissen.

Het Vergeten Kind zet zich in voor een positieve omgeving voor kwetsbare kinderen. Waar het veilig is, waar warmte en positieve aandacht is. Waar ze samen (leren) spelen en vrienden maken, zodat het zelfvertrouwen groeit. Waar zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor succesmomenten en een glimlach. Zodat ze de toekomst weer zonnig tegemoet zien.

Samen

Een positieve verandering bewerkstelligen lukt alleen als we samen de handschoen oppakken. Het Vergeten Kind wil hierin graag het initiatief nemen. De samenwerking met politiek Nederland, stakeholders in de jeugdzorg, het bedrijfsleven, honderden vrijwilligers en duizenden donateurs om het welzijn van kwetsbare kinderen in ons land centraal te stellen en te verbeteren heeft steeds meer impact.

Bron: https://www.hetvergetenkind.nl/over-het-vergeten-kind

Keurmerken

Het Vergeten Kind is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het Vergeten Kind, Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht, Tel.: 085 065 3450. E-mail: info@hetvergetenkind.nl, IBAN: NL83RABO0172431484, RSIN: 817984045, KVK: 27300977

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van Tineke’s werk en exposities schrijf u dan in op haar nieuwsbrief op http://www.tinekekleij.nl/nieuwsbrief.html#.Vgje5svouM8.

Hebt u belangstelling voor (een van) Tineke’s creaties. Reacties worden zeer gewaardeerd. Dus vul je naam e.d. in op (http://www.tinekekleij.nl/reageer/site/0.html#.VgjdFsvouM8).

Bent u geïnteresseerd in het KOPEN of HUREN van (een van) Tineke’s creaties ga dan naar http://www.tinekekleij.nl/index/146297492_ONLINE+WINKEL.html#.VgjgzsvouM8 en bekijk op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn.

Tineke ziet of hoort graag iets van u terug.

 

 

 

 

terug naar boven

Tineke Kleij-van den Boomen, h/o JustBooArt, Kalmoes 14, 5491 KJ Sint Oedenrode

T: +31 (0)413 – 474 317, M: +31 (0)6 - 493 734 86, e-mail: contact, website: www.tinekekleij.nl en www.tinekekleij.com / Ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17.24.67.99.