Genezende kunst - De kracht van kleur en vorm

 

 

Schilderen, werken met kleuren en vormen, is een geweldige ervaring. Tineke heeft geleerd dat kleuren een positieve invloed op onze geestelijke en lichamelijk gezondheid hebben.

Schilderen, werken met kleuren en vormen, is een onderdeel van haar helingsproces geweest en heeft haar geleerd om weer in contact met zichzelf te komen. Zij kon uiting geven aan haar boosheid, haar verdriet en de pijn die zij voelde.

Boosheid, verdriet en pijn, weggestopte herinneringen, waren de redenen waarom zij erg ziek was geworden. Op een bepaald moment was er geen ruimte meer voor verleden en toekomst. Tineke kon uiting gaan geven aan alles wat zij wilde omdat ze geleerd heeft vanuit haar hart in het hier en nu te leven, te werken en te genieten. Zij kon uiting gaan geven aan de blijdschap en warmte die ze voor zichzelf ging voelen. Zij had geleerd om van zichzelf te houden. Ze hoefde geen slachtoffer meer te zijn.

Door deze vorm van therapie heeft Tineke geleerd om op een andere manier naar alles te kijken. Zij heeft geleerd om weer als een kind te kijken en om haar kinderlijke fantasie te gebruiken. Zij heeft geleerd dat zij uniek is en dat iedereen op zijn of haar eigen manier uniek is.

Dat is wat zij heeft gevoeld en steeds is blijven voelen tijdens het werken met kleuren en vormen. Verwondering, dankbaarheid, stilte, het vergeten van ruimte en tijd, blijdschap en warmte.

Zij kon anders gaan schilderen. Zij mocht anders gaan schilderen. Kleuren en vormen zijn een belangrijke rol gaan spelen in haar beeldwereld. Het schilderen was en is voor haar een therapie geworden om te overleven.

Haar schilderijen zijn als een soort van dagboek van haar leven geworden. Ze zijn ontstaan als een deel van het grote geheel.

Wilt u op de hoogte blijven van haar werk en exposities schrijf u dan in op haar nieuwsbrief op http://www.tinekekleij.nl/nieuwsbrief.html#.Vgje5svouM8.

Hebt u belangstelling voor (een van) haar creaties. Reacties worden zeer gewaardeerd. Dus vul uw naam e.d. in op (http://www.tinekekleij.nl/reageer/site/0.html#.VgjdFsvouM8).

Bent u geïnteresseerd in het KOPEN of HUREN van (een van) haar creaties ga dan naar http://www.tinekekleij.nl/index/146297492_ONLINE+WINKEL.html#.VgjgzsvouM8 en bekijk op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn.

Tineke ziet of hoort graag iets van u terug.

 

 

 

 

terug naar boven

Tineke Kleij-van den Boomen, h/o JustBooArt, Kalmoes 14, 5491 KJ Sint Oedenrode

T: +31 (0)413 – 474 317, M: +31 (0)6 - 493 734 86, e-mail: contact, website: www.tinekekleij.nl en www.tinekekleij.com / Ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17.24.67.99.