“Eenvoud is het kenmerk van het ware” Friedrich Nietzsche, Duitse filosoof en dichter (1844-1900)

 

Ik ben Tineke Kleij-van den Boomen en leef en werk als kunstenaar in Sint Oedenrode. Ik ben autodidact.

De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft een aantal van mijn werken als volgt: “Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.”

Ikzelf omschrijf mijn werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar daardoor zeker zo uniek omdat het gemaakt is vanuit het hart en de eenvoud van het leven dat geleefd wordt. Ik zeg hierover: "Het schilderen heeft de eenvoud van mijn leven gevormd en is voor mij een manier om te communiceren. Zo kan ik zeggen wat niet met woorden gezegd kan worden. In mijn schilderijen vind je de persoon die ik ben. Ik noem ze mijn "zelfportretten".”

Mijn creaties zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal. 

Doordat ik kanker had heb ik weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit mijn gevoel te leven en te werken. Ik wil me – net zoals ik dat heb mogen doen met kanker – niet vastleggen op of aan een bepaalde stroming. Ik neem alle vrijheid om dat te doen wat ik – zonder aan wat voor regels dan ook gebonden te zijn – ingegeven vanuit mijn hart wil gaan doen.

Kanker is iets wat mijn leven op een mooie en liefdevolle manier heeft veranderd en daardoor altijd een deel van mijn leven zal blijven. Het heeft mij namelijk de mogelijkheid gegeven om verder te groeien. Zie ook  https://www.tinekekleij.nl/index/155457878_Anders+leren+kijken.html#.XD9OCeRYaM8.

Vanuit mijn hart borrelt nog steeds dat dankbare gevoel op voor al die jaren die er voor mij extra zijn bij gekomen. En ook, al klinkt het sommigen wellicht raar in de oren, ben ik dankbaar voor het hele proces wat ik doorlopen heb. Voor dat wat ik heb mogen ervaren en voor datgene wat is geheeld. 

Vertrouwen is niet alleen een woord geworden wat hoog in mijn vaandel staat geschreven. Het is wederom een begrip voor mij geworden. 

Ik hoop dat uw weg door mijn woorden en creaties ook voor u gemakkelijker mag worden. Mijn wens voor u is dat u ook deze weg vol liefde, van spelen, fantasie, leren, van vallen en weer opstaan en van verder gaan met je leven mag bewandelen. Het mag een weg zonder vooroordelen, zonder voorwaarden zijn. Een weg van wederzijds respect.

Met het glas halfvol wens ik u een fijne toekomst.

Met een creatieve groet,

Tineke Kleij-van den Boomen, kunstenares

Mijn vrijheid
De schilderijen die u op deze website tegenkomt zijn mijn oude creaties, studiemateriaal en nieuwste creaties. Mijn creaties zijn gebaseerd op het hoogste goed wat er is. Op vrijheid. De vrijheid van denken en de vrijheid van verbeelding.

Wilt u op de hoogte blijven van mijn werk en exposities schrijf u dan in op mijn nieuwsbrief op http://www.tinekekleij.nl/nieuwsbrief.html#.Vgje5svouM8.

Hebt u belangstelling voor (een van) mijn creaties. Reacties worden zeer gewaardeerd. Dus vul uw naam e.d. in op (http://www.tinekekleij.nl/reageer/site/0.html#.VgjdFsvouM8).

Bent u geïnteresseerd in het KOPEN of HUREN van (een van) mijn creaties ga dan naar http://www.tinekekleij.nl/index/146297492_ONLINE+WINKEL.html#.VgjgzsvouM8 en bekijk op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn.

Ik zie of hoor graag iets van u terug.

 

 

 

⇑terug naar boven⇑

Tineke Kleij-van den Boomen, h/o JustBooArt, Kalmoes 14, 5491 KJ Sint Oedenrode

T: +31 (0)413 – 474 317, M: +31 (0)6 - 493 734 86, e-mail: contact, website: www.tinekekleij.nl en www.tinekekleij.com / Ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17.24.67.99.